Organizátor:
25.4.2013, @FIT STU
Kliknite na konkrétnu prednášku pre bližšie informácie.

Program MobileRulezz 2013

08:15
Registrácia účastníkov a skvelé raňajky
9:00 - 10:30: Keynotes rulezz!
Najlepší z domova aj zo zahraničia predstavia trendy pre najbližšie obdobie. V mobilnom marketingu, samozrejme;)
Mobily dominujú!
Jon Mew, IAB UK
Jon sa bude venovať tomu ako sa mobily a tablety stávajú dominantnými zariadeniami v rukách užívateľov a ako sa zmenám správania prispôsobuje mobilná reklama. Bude skúmať postoj užívateľov k mobilným zariadeniam a reklame a pomocou praktických príkladov priblíži ako reklamný priemysel reaguje na nové trendy v mobilnom marketingu.
TV, hudba a knihy
Radovan Vargic, Orange
Koľko používateľov na Slovensku môže počúvať hudbu, čítať knihu alebo pozerať TV na svojom mobilnom telefóne? A prečo nie ste jedným z nich? Čo potrebuje mobilná aplikácia, aby Rulezzovala?
Mobilné aplikácie srdcom, alebo rozumom?
Petr Dvořák, Inmite
V uplynulých rokoch prišlo k zmene vnímania významu aplikácií pre „smart“ zariadenia. Zatiaľ čo v nedávnej minulosti boli iPhone a Android aplikácie považované predovšetkým za marketingové nástroje a tvorili sa za účelom vyvolania “wow” efektu, dnes sa stávajú dôležitým stavebným kameňom v nejednom biznise a starostlivo sa počíta návratnosť investícii.
10:30
Desiata
11:15 - 12:30: Kto, kde, koľko a na čom?
Odpovede na podobné otázky získate práve v tomto bloku.
Týždeň mobilného obsahu
Martin Horváth, Etarget
Prehľad médií a tém konzumovaných cez mobilné zariadenia v čase. Čo čítame v pondelok cestou do práce a čo v nedeľu večer cez mobilné zariadenia? Kedy máme myseľ nastavenú na odborné informácie, a naopak, kedy si doprajeme voľné chvíle s menej vážnymi témami?
Mobile Life 2012
Ivan Šimek, TNS
Globálna štúdia Mobile Life odhaľuje správanie, motiváciu a priority užívateľov mobilných telefónov z celého sveta. Prieskum sa realizuje v 58 krajinách (vátane SR) na vzorke 48 000 respondentov. Jeho cieľom je poskytnúť odporúčania ohľadom aktivácie obchodnej a marketingovej stratégie cez mobilné telefóny.
Tablety aj smartfóny sa výrazne menia
Ján Trangel, MobilMania.sk
Na oblasť tabletov a smartfónov čakajú v budúcnosti zásadné zmeny... Aké sú nové zariadenia a hlavné trendy v mobilnom hardvéri?
12:30
Obed
13:30 - 15:15: Mobile, marketing, advertising & technology
Kam smeruje mobilný marketing a reklama, do akých sfér dnes mobilné technológie zasahujú?
Panelová diskusia: Mobilní operátori pod paľbou
Hostia: zástupcovia mobilných operátorov; Mobderátori: Filip Hanker, MobilMania.sk,
Peter Šebo, MobileRulezz
Bližšie info už čoskoro!
Mobilné platby
Lucia Suďová, Tatra banka
Svet bánk a svet mobilnej komunikácie sa prepájajú. Vznikajú inovácie ktoré ľuďom umožňujú byť v spojení s bankou a používať jej služby kedykoľvek vytiahnu mobil z vrecka. Ako sa dá zaplatiť mobilom v obchode namiesto platobnej karty, vziať si úver cez mobil, uhradiť faktúru za elektrinu za pár sekúnd či vidieť celý svoj finančný svet na dlani?
Novinky v mobilnej reklame
Filip Kuna, Zoznam
Aj mobilná reklama sa vyvíja. Netreba čakať na mobilné verzie stránok, pretože ľudia dnes surfujú krížom-krážom po internete bez ohľadu na zariadenie, ktoré držia v ruke...
15:15
Olovrant
15:45 - 17:00: Inšpirujte sa a objavte s nami budúcnosť!
Čo je nové, čo sa chystá aká je budúcnosť mobilnej kreativity? Bezpochyby ružová, ale bližšie v nasledujúcich prednáškach.
Mobilný publishing? No problem!
Andrej Miklošík, Monogram
Prečo a ako vytvoriť vlastné interaktívne prezentácie a katalógy pre tablety. Pozrite si množstvom kreatívnych nápadov a inšpirácií, ako to všetko premeniť na reálne interaktívne objekty.
Najlepšie mobilné aplikácie roku 2020
Jaro Zacko, Triad
Stolové počítače sú mŕtve. Smart zariadenia ich nielen nahrádzajú, ale majú aj veľa super schopností, o ktorých sa nám ani nesnívalo. Dotykový displej je len začiatok, senzory sú novým interfacom a interface dokonca vôbec netreba. Pozrite sa, aké sú trendy a ako robiť aplikácie pre budúcnosť.
Shortlisty AppsRulezz 2013
Pavol Magic, ADMA,
Peter Šebo, AppsRulezz
Prehľad toho najlepšieho, čo na mobilnom Slovensku vykvitlo za uplynulých 12 mesiacov.
17:00
Koniec konferencie

Workshopy

Bezpečnosť mobilných aplikácií a webov (Zradný kód vo vrecku)
Gabriel Braniša, ESET
Sú Vami vytvorené aplikácie bezpečné? Robíte všetko pre to, aby sa nedali jednoduchým spôsobom zneužiť na nekalé aktivity ako krádež citlivých informácií či nezákonné obohacovanie? V druhej časti prednášky pár konkrétnych príkladov, zneužitie USSD kódu, atď...
Android - trendy posledných dní
Michal Chabada, MôjAndroid.sk
Android sa v poslednom čase výrazne mení a posúva dopredu. Autori aplikácií by si mali dať pozor na niektoré trendy, ktoré sa začiatkom roka objavili na svetových konferenciách CES 2013 Las Vegas a MWC 2013 v Barcelone.
Usability aplikácii a webov na mobilných zariadeniach - ďalší rok skúseností
Martin Krúpa, ui42
Základné usability princípy pre aplikácie a weby na smartfónoch a tabletoch. Používateľské testovanie mobilných aplikácii a webov. Skúsenosti po 2 rokoch testovania na mobilných zariadeniach v usability laboratóriu ui42.
Vývoj appiek pre Android
Michal Švirec, eGlu
Tipy, triky, vychytávky, zmeny, možnosti, rozdielnosti oproti iOS a pod...
iOS
Jan Ilavský, frogfoot
Jeden z najlepších mobilných developerov v SR, viacnásobný víťaz AppsRulezz o kódovaní pre platformu iOS, ktorej rozumie a ona rozumie jemu:)
Windows (Phone) 8 platforma
Daniel Turan, Monogram
Cieľom je predstavenie platformy, ktorá je pre mobilné zariadenia novým fenoménom zatiaľ s neznámou budúcnosťou. Nebudú to len holé fakty a špecifiká vývoja, ale hlavne debata o možnostiach z pohľadu porovnania s existujúcimi mobilnými platformami.
Trendy v dizajne mobilných aplikácií a webov
Martin Janek, SCR
"Vizuálna stránka aplikácií a webov sa vyvíja míľovými krokmi, skúsme teda zauvažovať o trendoch UI a UX dneška, ale hlavne zajtrajška. Inšpiratívny náhľad na problematiku od jedného z popredných Digital Art directorov."
SmartTV - vývoj a GoogleTV, tak trocha iný Android
Roman Hošek, Petr Mazanec, Mautilus
Ako a prečo vyvíjať pre smart televízie, čo treba vedieť na začiatku a na aké prekážky sa ako vývojár treba pripraviť. Porovnanie s vývojom pre mobilné telefóny a tablety, ukážky zaujímavých aplikácii. Cesta mobilného systému až do Vašej obývačky, alebo ako sa s tým vyrovnať a netrápiť užívateľa. Prednáška o možnostiach vývoja a prispôsobenia aplikácii pre GoogleTV. Ukážky buddy boxu a prečo nie je každá krabička GoogleTV.
19:00 - Vyhlasovanie víťazov AppsRulezz 2013

Vyhlasovanie víťazov AppsRulezz 2013 na PartyRulezz v Bratislave.

Vstup voľný pre všetkých priaznivcov mobilov a mobilného marketingu. Pivo zadarmo zabezpečené;) + EXKLUZÍVNA PREDNÁŠKA špeciálne pre mobilných developerov:

Mobilné aplikácie z hľadiska IT, Ivan Golian, Orange

Miesto konania párty: Ateliér Babylon, Bratislava.

Zmena programu vyhradená