Organizátor:
25.4.2013, @FIT STU

Spíkri

Jon Mew, IAB UK

Jon Mew patrí medzi popredných predstavilteľov IAB vo Veľkej Británii. Ako výkonný riaditeľ Mobile and Operations má na starosti program zameraný na osvetu a implementáciu riešení mobilného marketingu medzi značkami.

Pred svojim pôsobením v IAB pôsobil na vedúcich marketingových pozícicach v spoločnostiach Orange, Freeserve, či Wanadoo.

Petr Dvořák, Inmite

Petr Dvořák je partnerom a konzultantom mobilných technológií v spoločnosti Inmite. Momentálne trávi väčšinu svojho času budovaním mobilnej stratégie pre popredné české finančné inštitúcie. Jeho zodpovednosťou je ale tiež asistencia s technickým smerovaním iOS vývoja, návrh architektúry rozsiahlych mobilných riešení a konzultácie k mobilnej bezpečnosti. Pred príchodom do Inmite pracoval dva roky na NetBeans v spoločnosti Sun Microsystems. Petr vyštudoval softwarové inžinirstvo na Karlovej Univerzite v Prahe.

Ivan Golian, Orange

Ivan Golian do Orangeu nastupil v roku 1997, pôsobil tam viac ako osem rokov ako člen najvyššieho vedenia spoločnosti, riaditeľ pre informačné technológie a Chief Operation Officer a v roku 2005 sa stal zástupcom generálneho riaditeľa. Od roku 2006 pôsobil vo VÚB banke ako člen predstavenstva a zároveň riaditeľ úseku informačných technológií a prevádzky. Od januára 2009 je riaditeľom úseku ITN (Information Technology & Network) v spoločnosti Orange Slovensko, je zástupcom generálneho riaditeľa a členom predstavenstva.

Filip Hanker, MobilMania.sk

Filip Hanker je šéfredaktorom technologických online médií - magazínu o mobilnej komunikácii MobilMania.sk, IT denníka Živé.sk a portálu AutoMoto.sk. Počas desaťročného novinárskeho pôsobenia prispieval do rôznych IT a ekonomických médií, päť rokov viedol biznis IT prílohu Hospodárskych novín.

Mobilní operátori a služby sú jednou z jeho hlavných špecializácií. Patrí k vášnivým čitateľom cenníkov operátorov vrátane detailných podmienok a mobilných štúdií.

Martin Horváth, ETARGET

Martin Horváth pôsobil 6 rokov v pelicantravel.com, kde bol zodpovedný za vedenie marketingovej komunikácie značky. Neskôr prešiel na pozíciu CEO spoločnosti, kde pôsobil do roku 2011. Po odchode z pelicantravel.com založil spoločnosť Thapir.com, ktorá sa venuje vývoju rovnomennej aplikácie umožňujúcej prevádzkam kamenných obchodov využívať geolokačný mobilný marketing. V roku 2012 pôsobil zároveň vo Varšave, kde viedol online komunikáciu spoločnosti FRU.PL na trhoch v Poľsku, Rumunsku, Ukraine a Vietname.

Po návrate na Slovensko nastúpil do spoločnosti ETARGET kde sa venuje riadeniu marketingovej komunikácie.

Filip Kuna, Zoznam

Internetový nadšenec, ktorý vytvoril alebo stál pri tvorbe desiatok webových stránok a služieb. Tvorí zo srdiečka a verí, že keď sa výsledok bude páčiť a robiť radosť jemu, bude sa páčiť a robiť radosť aj všetkým používateľom.
V Zozname sa stará o chod produktového oddelenia. Dáva veľký dôraz na UX a detaily. Okrem toho je tiež veľmi náruživým hráčom online hier.

Martin Mác, Slovak Telekom

Martin Mác, člen predstavenstva Slovak Telekom a Výkonný riaditeľ spoločností Zoznam, s.r.o. a Zoznam Mobile, s.r.o., ktoré sú dcérskymi spoločnosťami Slovak Telekom. Venuje sa rôznym oblastiam financií - účtovníctvo, audit, controlling, nákup, investície, plánovanie a finančné riadenie a zároveň riadi jeden z najväčších internetových portálov na Slovensku – Zoznam.sk, aktuálne s 56 % podielom na trhu.

Spoločnosť Zoznam Mobile prevádzkuje mobilné služby internetového obsahu, ako posielanie log, SMS obrázkov a zvonení. Patrí medzi popredné spoločnosti poskytujúce mobilné technológie a riešenia.

Pavol Magic, ADMA

Pavol Magic paradoxne dlhodobo aktívne odolával pokušeniu zaobstarať si mobilný telefón. Po jeho zakúpení v roku 2004 sa však stal jeho verným spoločníkom. Postupne objavoval jeho čaro a motivovaný záujmom o technologické vychytávky sa mobilom začal venovať viac, najmä po komerčnej a marketingovej stránke. V roku 2006 mal ako klienta Siemens, resp. neskôr BenQ Mobile a mobily sa stali neoddeliteľnou časťou jeho života. Neskôr robil PR a marketing pre Motorolu a po ukončení spolupráce začal prispievať do odborných magazínov (nielen) recenziami.

Aktuálne pôsobí v spoločnosti Sygic a je prezidentom Asociácie digitálnych marketingových agentúr (ADMA). Budúcnosť mobilného marketingu vidí v aplikáciách a prepojení na ostatné nástroje marketingových kampaní.

Tomáš Masár, Telefónica Slovakia

Tomáš Masár študoval na Fakulte Manažmentu Univerzity Komenského v Bratislave a Investičné Bankovníctvo na Univerzite Paris Assas II v Paríži. Svoju kariéru začal v Citibank v Londýne, neskôr pokračoval v rámci Citibank Private Bank v Ženeve a v ČSOB v Prahe. Od roku 2006 začal pôsobiť v oblasti telekomunikacii najprv v Euroteli ČR, neskôr Telefónica O2 ČR, kde sa venoval rozvoju obchodu, ako i projektu založenia tretieho mobilného operátora na Slovensku. Na slovensku už zostal a v Telefónica Slovensko viedol projektovú kanceláriu a strategické projekty. Od roku 2008 mal na starosti produktové oddelenie marketingu, roaming a medzioperátorské vzťahy (interconnect). Od 1.7.2012 zodpovedá za strategický rozvoj našej firmy a vyhľadávanie nových obchodných príležitostí.

Andrej Miklošík, Monogram

Andrej Miklošík je partnerom a COO spoločnosti MONOGRAM Technologies. Riadi a koordinuje malé aj rozsiahle IT projekty. Okrem iného sa stará o rozvoj platformy CoverPage, ktorá umožňuje firmám a vydavateľom obsahu vytvárať vlastné aplikácie na mobilné zariadenia. Na Obchodnej fakulte Ekonomickej univerzity prednáša predmety Informačné systémy marketingu a Manažment znalostí.

Lucia Suďová, Tatra banka

Lucia Suďová (nar. 1978) vyštudovala Národohospodársku fakultu, odbor Bankovníctvo na Ekonomickej univerzite v Bratislave. Svoju kariéru začala ešte počas vysokoškolského štúdia - v Poisťovni Gerling Slovensko, kde sa starala o public & media relations.

V roku 2001 nastúpila do Tatra banky na odbor platobných kariet, kde sa venovala produktovému manažmentu a kartovým procesom.

Od roku 2003 do roku 2010 zastávala viaceré manažérske pozície v oblasti platobných kariet, 5 rokov viedla kartový produktový manažment, zúčtovanie kartových transakcií a risk monitoring. V roku 2010 sa stala riaditeľkou odboru retailových produktov. Spolu so svojím tímom sa stará o hypotéky, spotrebiteľké úvery, bežné účty, platobné karty, sporiace a poistné produkty.

Z dielne tohto tímu prichádzajú na trh aj mnohé inovácie, ktoré prinášajú klientom vyšší komfort vo svete financií.

Bola hosťom niekoľkých medzinárodných konferencií na tému bankových inovácií. Jej tím je držiteľom ceny VISA Best Awards a tiež niekoľkých vzácnych nominácií na túto cenu, v konkurencii bánk z celej Európy. Venuje sa aj spolupráci so Slovenskou bankovou asociáciou.

Je vydatá a má dieťa.

Peter Šebo,
MobileRulezz & AppsRulezz

Peter Šebo študoval na Ekonomickej univerzite v Bratislave, špecializácia Ekonomické teórie a žurnalistika. 4 roky pôsobil ako odborný redaktor pre digitálny marketing v špecializovanom mesačníku Stratégie.

Je autor a spoluautor viacerých konferencií (napr. Internet je sexy; prvej konferencie o mobilnom marketingu na Slovensku MMMMX – Mobilný marketing, MobileRulezz, InternetRulezz – All about Facebook...). Je tiež spoluorganizátor národnej súťaže mobilných aplikácií v SR – AppsRulezz, či súťaže marketingových Facebook riešení - FbRulezz a pod.

Pravidelne prezentuje na slovenských konferenciách, seminároch či školách a univerzitách. Spolupracuje s najväčšími slovenskými internetovými portálmi, reklamnými agentúrami, digitálnymi agentúrami, PR agentúrami a menšími či väčšími klientmi. Je členom správnej rady Internet Advertising Bureau Slovakia (IAB SR).

Ivan Šimek, TNS

Ivan Šimek vyštudoval Slovenskú technickú univerzitu v Bratislave. Po škole pôsobil ako vedúci výpočtového strediska v Národnom centre podpory zdravia, neskôr ako Sales Manager v rôznych spoločnostiach. V TNS SK pracuje od roku 1999 ako Managing Director. Stál pri zavádzaní peoplemetrového merania na Slovensku. Má mnohoročné skúsenosti z oblasti obchodu a marketingu, najmä v oblasti merania médií.

V rokoch 2005-2006 zároveň pôsobil ako predseda SAVA (Slovenská asociácia výskumných agentúr). Je členom asociácie ESOMAR a organizácie EMRO. Absolvoval tiež niekoľko typov štúdií na The Open University London.

Ján Trangel, MobilMania.sk

Ján Trangel sa od roku 2003 zaoberá vreckovými počítačmi s operačným systémom Windows Mobile a vývojom aplikácií pre tento operačný systém. O rok neskôr sa začal zaujímať o mobilné telefóny a ďalšie mobilné operačné systémy. Od roku 2005 pôsobí ako redaktor odborných technologických portálov MobilMania.sk a Živé.sk.

V súčasnosti pôsobí na pozícii zástupcu šéfredaktora portálu MobilMania.sk. Pravidelne sa zúčastňuje zahraničných konferencií o mobilných komunikáciách a patrí medzi popredných slovenských odborníkov na mobilné telefóny a mobilné operačné systémy.

Radovan Vargic, Orange

Radovan Vargic pôsobí od roku 2002 v spoločnosti Orange Slovensko. V súčasnosti pracuje na pozícii HEAD OF HOME & ONLINE channels. Počas svojej kariéry pracoval na pozícii softvérového vývojára vo VÚB Banke, v spoločnosti A.V.I.S, ale aj vo Výskumnom ústave potravinárskom v Bratislave ako konzultant pre analýzu a vývoj softvérov.

Jaro Zacko, TRIAD

Jaro Zacko je kreatívnym riaditeľom digitálnej agentúry TRIAD Advertising. V reklame začínal vo svojich 18 rokoch a už viac ako 8 rokov sa venuje online a mobilnému marketingu. Je spoluautorom mobilných aplikácií pre iPhone, iPad a Android pre klientov ako Ringier Axel Springer alebo Pilsner Urquell.

Jaro je nadšencom pre prepojenie online a offline sveta a jedným z prvých používateľov Foursquare, Gowalla, Twitter a Facebook places na Slovensku. Je dvojnásobným finalistom Young Lions Slovakia a v roku 2010 získal so svojim tímom najviac ocenení v kategórii Online v mesačnom hodnotení časopisu Stratégie.




Workshopy


Gabriel Braniša, ESET

Narodený a žijúci v meste Trnava. Jeho detstvo bolo ovplyvnené hraním a programovaním vlastných hier, prešiel školami s IT zameraním, bol promovaný za softvérového inžiniera a za svoj diplomový projekt získal cenu dekana FIIT STU BA. Pred štyrmi rokmi sa začlenil do skupiny ESET virus lab ako malware researcher. V súčasnosti sa plne venuje technikám reverzného inžinierstva a vývoja aplikácii pod OS Android s dôrazom na ich bezpečnosť.

Roman Hošek, Mautilus

Java a Android vývojář a tester pracující ve společnosti Mautilus. S mobilními telefony pracuje od dob AT příkazů. Zajímá se o netradiční technologie a technické novinky. Mezi jeho specializace patří zpracováni obrazu, bezdrátové technologie (NFC) a spojení systému Android s externím HW. Miluje humor a dobré jídlo.

Michal Chabada, MojAndroid.sk

Michal vyštudoval Fakultu Riadenie a Informatiky v Žiline, titul MSc. získal na Molde University College v Nórsku. Svoju kariéru začínal ešte počas štúdia na call centre u mobilného operátora, po skončení štúdia sa ocitol na oddelení vývoja produktov a služieb v spoločnosti T-Mobile. Ďalšie tri roky pracoval na marketingovom oddelení IT firiem Anasoft a PosAm. Po 20 mesiacoch od spustenia stránky MojAndroid.sk odišiel z pozície Marketingového riaditeľa a venuje sa svojmu projektu naplno. Je organizátorom stretnutí Android Roadshow a súťaží Android Roka a Android Code na Slovensku. Časť aktivít sa organizuje už aj v susedných Čechách. Vo voľnom čase hrá ľadový hokej a futbal.

Petr Mazanec, Mautilus

Vedoucí vývoje aplikací pro chytré televize ve společnosti Mautilus, která jen v roce 2012 vyvinula 13 televizních aplikací pro Samsung SmartTV, LG NetCast, Philips NetTV, Panasonic VIERA, Sony BRAVIA a Google TV. Převážná většina realizovaných projektů jsou OTT aplikace, často propojené s mobilními telefony a tablety. Petr začínal jako vývojář začínal na Commodore 64, postupně se pak dostal k Pascalu a assembleru v MS-DOSu, až nakonec na dlouhá léta skončil u Symbianu, kterému se věnoval prakticky od prvního vydaného telefonu. Počítač ani televizi doma ale nemá; ve volném čase cestuje po zemích bývalé Jugoslávie a SSSR.

Martin Janek, SCR

Mobilným rozhraniam sa venoval ešte za čias Java telefónov a na worshope sa s vami podelí o jeho rozhľad a skúsenosti s User interfaces mobilných aplikácií.Martin Janek je art director spoločnosti SCR, kde vedie grafické oddelenie. Predtým pôsobil vo firmách Pelikan.sk a Monogram ako new media designer. Po jeho rukami vznikajú projekty pre klientov ako Heineken, O2, TA3, Expres, Pelikan, ...

Martin Krupa, ui42

Martin Krupa je riaditeľ spoločnosti ui42. Internetu a webom sa venuje profesionálne od roku 1996. Zaujíma ho najmä oblasť user experience (UX) alebo usability, webových aplikácii, intranetov ale aj softvéru vôbec. Vedie Seminár o komplexných webových aplikáciach na Fakulte matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského v Bratislave. Konzultuje rozvoj webov a online komunikáciu pre viacero neziskových organizácii. Je členom Slovenskej informatickej spoločnosti.

Michal Švirec, eGlu

Michal Švirec, vyštudoval Matematicko-Fyzikálnu fakultu na Karlovej Univerzite v Prahe. V eGlu má na starosti Android dev tím a je súčasťou manažmentu. Je to zarytý Androiďák, nadšenec dobrého jedla a vína, rád si zahrá šnaps a jeho hlas je počuť vždy po celom office.

Daniel Turan, Monogram

Daniel Turan pracuje v MONOGRAM Technologies ako Senior C# Developer. Má vždy aktuálny prehľad o najnovších technológiách. Okrem iných projektov sa venuje programovaniu na platforme Windows 8.